Κύθηρα η γενέτειρα της θεάς Αφροδίτης

Κύθηρα η γενέτειρα της θεάς Αφροδίτης

Κύθηρα η γενέτειρα της θεάς Αφροδίτης κατά τον Ησίοδο, το συναρπαστικό νησί, πηγή έμπνευσης λόγω της φυσικής ομορφιά του.

Το σημαντικότερο αξιοθέατο του νησιού, η καστροπολιτεία του Αγίου Δημητρίου, χτισμένη το 12ο αιώνα, καταστράφηκε ολοσχερώς από τον ναύαρχο του Τουρκικού στόλου και πρώην πειρατή «Μπαρμπαρόσσα». Στον χώρο υπάρχουν ερείπια από 80 σπίτια και 20 εκκλησίες.

Προς τους λάτρεις των κάστρων: Επισκεφτείτε τα Κάστρα των Κυθήρων, το Κάστρο Χώρας, το Κάστρο Κάτω Χώρας Μυλοποτάμου, το Κάστρο Αβλέμονα.

Στους θησαυρούς των Κυθήρων ανήκουν το σπήλαιο της «Αγίας Σοφίας» και η «Χύτρα».

Προϊόντα της Κυθηραϊκής παράδοσης: Θυμαρίσιο μέλι, Φατουράδα, Ροζέδες, Παστιτσέτο, Ξεροτήγανα, Πάστα μύλου, Κούμαρα, Μπουτίνο Μελούνια.

Επισκεφθείτε το νησί το καλοκαίρι και κλείστε τη διαμονή σας στα προτεινόμενα ξενοδοχεία, Romantica 3*(70€ με πρωινό) , Zathea Apartments 3*( 71€ δίκλινο), Kythea Resort 4*(130 € με πρωινό) Οι τιμές αφορούν δίκλινο/διανυκτέρευση, ενδεικτική ημερομηνία 7-11 Ιουλίου.
Αναζητήστε το τύπο δωματίου που σας ενδιαφέρει καθώς και τις ημερομηνίες διαμονής σας στην online πλατφόρμα εδώ

www.worldtravel.gr  Exceptional travel services by Inventics AE

Tags

Search In Blog

Latest Posts

Η ομορφιά της Κέρκυρας μαγνητίζει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο!

Η ομορφιά της Κέρκυρα...

January 28, 2021

Αναζητάς τον προορισμό που θα επισκεφθείς το καλοκαίρι και θα σε κάνει θέλεις να μείνεις εκεί; Η Σύρος είναι η απάντηση!

Σύρος, το αρχοντικό νησί τ...

January 28, 2021

Ergon House Athens

EΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΡΗ ΓΙ...

January 28, 2021