Πορταριά και Μακρυνίτσα δύο γειτονικά χωριά, top πρωταγωνιστές του Πηλίου

Πορταριά και Μακρυνίτσα δύο γειτονικά χωριά, top πρωταγωνιστές του Πηλίου

Βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τον Βόλο και είναι επισκέψιμα όλες τις εποχές του χρόνου. Σημαντικές πληροφορίες που αξίζει να γνωρίζετε:

Τόπος συνάντησης των επισκεπτών η πλατεία της Μακρυνίτσας με τα αιωνόβια πλατάνια και την θέα στο Βόλο και τον Παγασητικό Κόλπο. Στην πλατεία επίσης θα δείτε την «Μαρμάρινη Κρήνη με το αθάνατο νερό». Δίπλα στην εκκλησία του Αη Γιώργη, απολαύστε το καφεδάκι σας στο κοινοτικό καφενείο «του Θεόφιλου» όπου σώζεται μια τοιχογραφία του Θεόφιλου που απεικονίζει τον θάνατο του Κατσαντώνη.

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας στο αρχοντικό Τοπάλη στη Μακρυνίτσα. Στο τριόροφο αρχοντικό φιλοξενούνται πάνω από 1500 εκθέματα όπως τοπικές ενδυμασίες, σκεύη οικιακής χρήσης, κοσμήματα, εργαλεία, φωτογραφίες κ.ά

Δοκιμάστε το γλυκό κουταλιού φιρίκι τοπικό γνωστό έδεσμα όπως και το σπετζοφάι, τα γαρδουμπάκια, το ζυγούρι το γιουβέτσι και τη σπιτική πίτα.

Στην πλατεία της Πορταριάς με τις παλιές βρύσες, βρίσκεται και ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Νικολάου με τις ανάγλυφες βυζαντινές παραστάσεις που στην αυλή του θα βρείτε και την εκκλησία της Παναγίας , μετόχι της παλιάς μονής της Παναγίας της Πορταρέας [15ος αιώνας] που έδωσε το όνομά της στο χωριό.

Γνωστό στους πεζοπόρους το μονοπάτι των Κενταύρων που συνδέει την Πορταριά με τα Χάνια.

Για τη διαμονή σας σας προτείνουμε Kritsa Gastronomy Hotel 3* 63e με πρωινό,  Archontiko Stafylopati 65e με πρωινό, Despotiko Hotel 4* 75e με πρωινό  

Οι τιμές αφορούν διαμονή 6-9/5 σε δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

Περισσότερες επιλογές online εδώ  

www.worldtravel.gr

Search In Blog

Latest Posts

Η ομορφιά της Κέρκυρας μαγνητίζει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο!

Η ομορφιά της Κέρκυρα...

February 18, 2021

Αναζητάς τον προορισμό που θα επισκεφθείς το καλοκαίρι και θα σε κάνει θέλεις να μείνεις εκεί; Η Σύρος είναι η απάντηση!

Σύρος, το αρχοντικό νησί τ...

February 18, 2021

Ergon House Athens

EΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΡΗ ΓΙ...

February 18, 2021